Contacts Contacts
  Menu_Start
Търсене на гуми
Размер / R
Категория.
Сезон
Марка
  
Търсене на джанти
Размери
Цола
Отвори
PCD
Шир.
Off /ЕТ/
Ц. отвор
Категория
Марка
 
Марки гуми
Lassa tyres Maxxis tyres Yokohama tyres Marshal tyres Kumho tyres Pirelli Tyres West Lake tyres Bridgestone Zetum Michelin tyres MOMO tires
Марки джанти
BSA Darwin Racing alloy wheels Kormetal light alloy wheels Advanti Autec
 
Предишна Следваща

Как да пестите гориво

Проверете въздушният филтър.

Чистият въздушен филтър е ключът към добрата икономия на гориво. Замърсеният въздушен филтър ограничава потока от въздух към двигателя, което несъмнено води до повишаване на разхода на гориво. Можете лесно да проверите филтъра на вашият автомобил. Демонтирайте го и погледнете през него като го насочите срещу слънцето. Ако през него не виждате да преминава светлина, вие имате нужда от нов въздушен филтър.

Контролирайте налягането в гумите.

Пониженото налягане в гумите, може да увеличи значително разхода на гориво на вашия автомобил. При 0.2 бара по-ниско налягане в гумите, разходът на гориво се увеличава с 2%. За това е добре да поддържате най-високото допустимо налягане в гумите, което е оказано от производителя на вашия автомобил ( пише го в упътването на автомобила ).

Използвайте качествени масла.

Смазването е много важно за двигателя на автомобила. Качествените масла намаляват триенето в двигателя и позволяват значителни икономи на гориво. С използването на качествени масла, можете да намалите разхода на гориво с до 3%.

Карайте разумно.

Несъмнено ако обичате да си ” играете ” с педала на газта, трудно ще направите икономии на гориво. За това е добре да запазвате спокойствие зад волана и да не бъдете агресивни. Ускорявайте плавно и равномерно. Превключвайте на по-висока предавка колкото е възможно по рано. Шофирайте при ниски обороти на двигателя. Когато попаднете в задръстване е добре да го изключвате.

Ненужен товар.

Колкото по-тежък е вашият автомобил, толкова повече гориво ще му е необходимо за да се движи. Отстранете всички ненужни вещи от вашият автомобил - 100кг. допълнителен товар могат да повишат разхода на гориво с 0.5л./100км. Винаги демонтирайте багажника от покрива, когато не го използвате. Той се изправя като стена пред насрещният въздушен поток, което може да повиши разхода на гориво с от 1 до 4л/100км.

Изключете консуматорите на електроенергия.

За да се изразходва електроенергия, тя трябва да бъде произведена. 100 вата изразходвана електроенергия повишават разхода на гориво с около 0.2л/100км. Затова включвайте допълнителните консуматори на електроенергия, като отоплителя на задното стъкло например, само при необходимост.

Гуми с ниско съпротивление на търкаляне.

Когато старите ви гуми се износят и отидете да купувате нови, внимавайте какво е тяхното съпротивление на търкаляне. 5% по-ниско съпротивление на търкаляне спестяват около 1% гориво.

Предишна Следваща

 

  Copyright 2008 Autoworld 2000 Ltd. Правила за употреба