Contacts Contacts
  Menu_Start
Търсене на гуми
Размер / R
Категория.
Сезон
Марка
  
Търсене на джанти
Размери
Цола
Отвори
PCD
Шир.
Off /ЕТ/
Ц. отвор
Категория
Марка
 
Марки гуми
Lassa tyres Maxxis tyres Yokohama tyres Marshal tyres Kumho tyres Pirelli Tyres West Lake tyres Bridgestone Zetum Michelin tyres MOMO tires
Марки джанти
BSA Darwin Racing alloy wheels Kormetal light alloy wheels Advanti Autec
 
Предишна Следваща

ЗА Run-Flat-гумите

Ако стандартна гума загуби въздух, джантата се врязва в нейните странични блокове. Намаленото налягане повишава температурата в гумата, със сигурност поврежда вътрешните й компоненти и може да доведе до разрушаване на структурата й. Това значително повишава риска от изхвърляне на автомобила извън пътя.

Свойството на предотвратяване на тежки повреди при експлоатационни смущения се постига чрез подсилена страница, която задържа формата на гумата при загуба на въздушно налягане и възпрепятства освобождаване на гумата от джантата. Това означава, че в случай на авария пътуването по-нататък ще се реализира до 250 км при скорост до 80 км/ч. Всички Run-Flat-гуми (аварийни) носят на страницата си нормирания RSC-символ (Run-Flat System Component).

Аварийните гуми не се нуждаят от специални джанти, но е позволено да се слагат само на автомобили с функционираща контролна система на въздушното налягане.

 


Предишна Следваща
  Copyright 2008 Autoworld 2000 Ltd. Правила за употреба